All denna ångest

tanken var att det här inlägget skulle publicerats i natt, någon gång runt ett halv två men då kunde jag inte komma in på bloggen, var inte uthorizerad... men nu verkar det funka igen, synd att man aldrig kan vara teknisk när det gäller..

Den här veckan har alla i min närhet haft ångest. Ångest som spridit sig likt brandrök, som slingrat sig runt benen och fällt den som tvivlat, om så bara det minsta.

Själv har jag försökt hålla mig på benen men eftersom det är sommarjobbstider och ingen tycks få ett om man inte råkar ha undangömda kontakter, så har jag tvivlat på varför jag valt den flummigaste linjen i hela landet och varför jag hittills inte haft något ”riktigt” jobb trots att jag letat varje år sen nian..

Men man får inte vara allt för bitter, jag lyckades få ett 4 veckors jobb förra året och om jag inte lyckas i år så skaffas det bara en f-skattsedel...

 

Nu är klockan mycket, och jag hade en plan på att sova tidigt. Vilket jag aldrig håller men låter bra när man säger det..

Imorgon blir det post-it om Carola, bilspel för att klara av att hålla högerkörfält och kanske en runda på friskis. (har fastnat i en spiral av bakverksätande, men detta ska det ändras på, eller egentligen inte – men då mor och far har blivit hurtigast på kungsgatan så måste jag hänga på lite, men bara lite.)


är detta en buss eller en spårvagn?

årets kallaste månad är på väg... fönsterbytesombyggnaden har dragit ut på tiden och övningskörningen ligger på is. varför är januari alltid så grå?

hade en otroligt produktiv helg, j var bortrest med familjen så symaskinen höll mig sällskap och när söndagen kom kände jag mig som en riktig hemmafru. hann dessutom med en fika på brogyllen med f där samtalsämnena kastade oss 5 år framåt i tiden..  värt att skrivas ett inlägg om
http://fannywe.blogg.se/2010/january/te.html

i kväll är tredje teorilektionen och temat är inre säkerhet, drivsystem, hur man tvättar bilen och annat som för min familj är helt ointressant.. härligt att det är en 70 sidor att läsa och alla kursiva ord är som grekiska. och i morgon ska overallen på och ylva persson ska byta däck, peta på motorn och kolla obehagliga vätskor.. dessutom fyller L år

på onsdag blir det förhoppningsvis skivmöte med ännu mer tekannor på brogyllen, på torsdag går bussen till kungälv för att lära mig köra i höger körbana, något jag märkt att jag har svårt med under de två körlektioner jag tagit. på fredag får sticky besök av 7 ungdomar med snörda dansskor och på lördag blir det L´s födelsedagsbjudning.
söndag är ägnad åt filmfestival och j som fyller 19.

men idag är det bara måndag, helgen bara susade förbi och dagens håltimma är inte något jag längtat efter. det är sådana dagar som den här man blir lycklig av blonda kommentarer, "är detta en buss eller en spårvagn?" är en kommentar som j hörde nu i morse när han satt på trafikfordonet 16..

bilder

blev inte riktigt eftermiddag men...

födelsedagsbarnet


middagen


kön till Gretas


dansgolvet på Karisma


på rätt sida repet..


viploungens mittpunkt


den omtalade skålen..


party people!


karisma...

allt började med att m fyllde år, en middag på pc med nästan hela "övervåningen" för oss själva.. en vinflaska och många skratt senare var det dags att dra vidare till dansgolvet och den svängande musiken, men vart? Gretas blev stället, trodde vi, v´s nya bekantskap hade kontakter så ett antal glada 18åringar kom halvspringandes i januarikylan men i kön så ändrades planen. En vresig dörrvakt med gigantiska muskler ställde sig i vägen för halva gruppen, första splittringen av gruppen var fullbordad.

vi som inte kom in traskade vidare mot kvällens ursprungliga plan, Jazzhuset. av outgrundliga anledningar stod vi länge och väntandes på en spårvagn vid vasaplatsen för att senare ta den lilla promenaden fram till en låst dörr.. där bestämde sig mer än halva gruppen, som nu fått lite utökning, att dra till Haket. jag och f kände inte för detta då Haket varit vårt hem under ett antal lördagskvällar,men den här kvällen skulle bli speciell.. så... vi gick tillbaka till ursprungsläget, Kungsgatan 5b. en varm kopp te och ett par strumpor senare rörde vi oss ner för trapporna för att spendera en stund i en oglamorös trappuppgång, men när ett par halvspringande ben och en plastkasse kom förbi så blev det liv i f.. vår nya plan blev Karisma. ut i kylan igen och ett antal vändor upp och ner längs min del av kg var vi äntligen i kön till K. j´s vänner som praktiskt nog hade vipkort till stället tog oss in snabbt och smärtfritt..
väl inne i den lilla lokalen spratt det till i mina och f´s ben, vi ville dansa men ack till vår förfäran var musiken en dansmix av red hot chillipepper och lady gaga - vi brukar kunna dansa till allt men den här kvällen blev det flummigare och mer osmickrande än vanligt. men när vi gått av dansgolvet med inte allt för glada miner såg vi himmelriket i form av ett rött rep, det är en sån klyscha men gräset är så fantastiskt mycket grönare på andra sidan staketet.

vår kväll slutade med ett långvarigt besök på "rätt" sida av staketet, med en säkerhetsvakt på andra sidan, en gigantisk skål med sprit och män i kostym...

tänk om vi hade kommit in på G, J eller följt med till H.. usch hemskt tanke ;)

bilder kommer i eftermiddag

ny vecka

första veckan med nytt schema, vi på schillerska är lite efter..
schemat är inte det bästa och lektionerna kunde ha varit roligare, men jag får väl göra en schillerskanalys av det hela om några veckor, är ju tydligen min kära fars fel att jag nu kommer ha naturkunskap 4 gånger i veckan.. (går man samhäll/estet så borde det väl snarare vara samhällskunskap b, historia b eller typ ekonomi a... men nej inte schillerskas studiemotiverade elever...)

som om det inte var nog med att min måndagssovmorgon till halv tre nu bara är ett minne blott så är mitt hus ännu än gång ockuperat av byggnadsgubbar, denna gång ska de byta fönstren mot gatan, för den som inte besökt kungsgatan 5b betyder detta att alla rum förutom hallen och köket, som redan blivit bytt, nu ska få nya fönster och alltså kommer allt i hela lägenheten få samma yta som glaserade formgivningsföremål innan de hamnat i den stora ugnen.. mitt rum är nu i ungefär samma fas som det var när vi flyttade in, det är kallt i hela lägenheten då köksdörren tappat sin stängnings funktion, de rummen med bebolighet är köket och hallen och pappa har självklart valt att ha middag för halva göteborg i kväll..

men när jag vaknade i morse så sprack planen.. gubbarna kommer i morgon, dagen då jag slutar 12.05, men idag då jag slutar fyra, ska fika med j och har teorilektion på kvällen så ska gubbarna rulla tummarna och ockupera vår balkong... jag kommer alltså spendera dagen på en byggarbetsplats, men mer om det i morgon..










nyårs dagen...

har fått lite klagomål på att jag inte kommenterat, varken här eller på fb, nyårsdags firandet... men det sägs ju att en bild säger mer än 1000 ord så...

kvällen börjades med tre rätters på kungsgatan..
guld soppa till förrätt, sallad á la colonial till huvudrätt och citron fromage till efterrätt

sen blev det Parken, först in, gratis inträde + garderob, dessutom kom 92an in..

ju mer klockan blev desto närmare mös man...

och ju mer man mös desto suddigare blev bilderna

suddigare...

tills någon kom på att använda blixten

vårt bord blev populärt...

drinkarna flödade och en del spilldes ut över bordet...

och efter ett antal gratis drinkar började bilderna bli suddiga igen...
och omgivningen började suddas ut i kanterna...

ansikten försvann..

man började se dubbelt..

tillslut försvann man helt.

tack för ett finfint friande av en dag som annars glöms bort..

förlåt j för alla bilder
... men bloggar kräver bilder som dessa

resumé av helgen...

byggnadsgubbarna har glömt att släcka lyset, göteborg elnät är överbelastat och går på lågvarv , skolan har börjat, läxhögen växer trotts att jag tycker få mig gjort det mesta, snön är kvar men har börjat slaska runt huset.. bara jag som längtar tillbaka till lovet?

tänk att få sova till tre på en vardag, ha filmmaraton på en vanlig kväll och inte oroa sig över timmarna på dygnet inte ska räcka till pluggande... men nu är det vardag, jag är uppe alldeles för sent som vanligt.

i fredags var det värsta terrängritten till skolan, tydligen är det inne att ploga en och en halv meters vallar till trottoarerna... fann dessutom ett kadaver på vägen, kan inte mer än att se lyckan i en död råtta i den grå snön - 1. i det tillståndet kommer den inte vandra in i min källare, 2. det var länge sen jag såg ett vilt fyrfotadjur.. - vi stadsbarn får nöja oss med det lilla...

lekte med gips på formgivningen, kände mig åter som ett dagisbarn..

sen kom stockholm på besök, först storstryk i mariokart och lite s & c + banankaka på kvällen
dagen därefter bjöd v in oss på vintertema.. wii vinterspel + snöbollskrig + varmchoklad & bullar är ett vinnande koncept.


sen blev det across the universe + once med mor som sällskap.. vi fann även att kiosken mitt mot ingången till huset har ett, inte stort men, sortiment av chips och dylikt.. mycket bra för nödsituationer..
j kom förbi.. hade två rosor med sig, varav den ena blomman försvann på vägen, ibland är vardagen precis sådär lagom töntigt romantisk, en ros och en pinne med blad på - kan det bli finare än så?

söndagen kom och det blev en shoppingrunda längs kungsgatan och mot haga till.. n hittade fynd efter fynd, har lovat mig själv ett par skor på rean men får bara lust att sy eget när jag ser de halvtrasiga fjolårsgsplaggen...

måndagen kom, tåget gick och vardagen väntade på mig i tvättstugan...

på onsdag, om jag inte har fullt upp med bilar och tal så blir det en tillbakablick till nyårsdagen... (hade tydligen inte lagt in bilderna på rätt dator den här gången heller...)




snart, snart

I morgon börjas det, då är det officiellt inte längre lov, visserligen börjar jag inte för ens vid halv ett men tanken på att gå till halv fem första dagen.. då kommer det att vara mörkt ju!
Detta var alltså sista jullovet, i tolv år har man pluggat och nu kommer det ta slut.. känner att paniken växer medan sekundvisaren tickar. jag vill inte bli stor, kan man få gå om nian igen, så att man får lite mer tid på sig? eller hyra in någon annan som kan göra sista terminen åt mig?

dessutom betyder slutet på jullovet att det är slut på julen, att det kommer bli svinigt kallt, att julbelysningen försvinner och att ompalompiernas torn slutar se ut som en godisfabrik.. och mina lampskärmar, nu blir vasaparken hemsk och tråkig igen...

har en fenomenal vecka att se fram mot.. :/
måndag : ett stycke tvättning klockan åtta på morgonen
ett stycke nina att vinka adjö till..
tisdag: ett stycke inlämning + konstverk
ett stycke av helvetets överdel i munnen .. i form av djävulens avkomma till tandläkare och en bit metall
onsdag: ett stycke panik över att jag inte vet om jag vill skriva om magkatarr
torsdag: ett stycke svenska nationella muntligt, som jag inte börjat skriva på än
fredag: ett stycke pusta ut över veckan och äntligen få tid att ojja mig över hur ont det gör åt alla håll, djävulens avkomma kommer att ha petat in taggtråd istället för den tunna snälla tråden om jag känner henne väl.

men innan och efter veckan är slut så kommer en Nina och övernattar i min boning, så blir det ett antal mys med j och ett mega partyt allan för micke (var bara tvungen)


detta kommer vara min spegelbild i ett år framöver... åt ett äpple tidigare i kväll och ångrade det vid andra tuggan, hur ska det då bli med knäcken nästa jul... :/ vad har jag gett mig in på?


lovets sista dagar

Idag är en bra dag, eller var en bra dag...
vaknade fel, kändes som om jag aldrig somnat... men så blir det kanske när man inte lägger huvudet på kudden för ens någon gång efter tre.. när jag väl blivit ur dragen ur sängen av en snäll men sträng mor märker man att pyjamasbyxorna krympt - eller så har jag växt.. lägenheten var iskall och när jag smög mig tillbaka till den varma sängen så attackerade smulorna, från helgens frukost i sängen, mig från alla håll.

men sen så fick jag fart, blev klar med halva skolarbetet, att konstanalyser ska ta så lång tid.. och när jag tryckt ner sista punkten till uppgift 1:1 ringde det på dörren och där stod karlstad.. efter bara några minuter innanför dörren hamnade jag underst i en hög av barn, kuddar och pusselbitar. - barn är rätt charmiga ibland men jag kan inte hjälpa att tycka mest om dem när de sover.. 

sen firades det julafton, fick en samling höganäs koppar så nu ska det drickas te!

Har märkt att min teckenspråkska är lite ringrostig.. får nog göra något åt det, men karlstad träffar man bara några gånger om året så peppen på en kurs är relativt låg.

Imorgon blir det galjonsfigurer, båtar och vakna, springande barn. Även en busstur till puketorp för en planerad avancerad bakning. j är min räddning den här veckan!


Jordan Sokol - parka, ibland frågar jag mig själv varför jag valde en halvestetisk linje när konstnärer som Sokol dyker upp i mitt liv.. jag kan ju inte ens måla! och detta kallar folk kitsch..

"kitsch, konst producerad på billigt sätt, utan konstnärligt engagemang, men som kopierar och överdriver former från dyrare verk." / http://www.ne.se/kitsch

vart är världen på väg?

sa jag att det var en bra dag idag? Billie The Vision & The Dancers – A Man From Argentina gjorde den bättre...

årets första...

antar att det är en obligatorisk grej att lägga upp ett "2010 blir året så detta ska hända, göras, fixas.."


fotograf f. http://fannywe.blogg.se/index.html

så..

2010 blir året då

körkortsdrömmen blir verklighet
jag tar studenten!
jag skaffar skype bara föra att
jag kopierar f´s bloggidéer ännu mer än vad jag tidigare gjort
får den naturliga färgen i hela håret, istället för halva
jag förhoppningsvis har ett extrajobb med bra betalt som gör att...
... jag fikar på stans mysigaste caféer
skapar något som ett halvår senare blir en fluga (som alltid)
jag måste bestämma mig för vad jag vill bli...
bilar med j till de övre delarna av Sverige
får räls i hela munnen..

och antagligen en massa massa mer..


men i morgon, alltså senare idag ska en syster firas, en utställning besökas, förhoppningsvis en present köpas, en del av ett arbete bli klart och en fika.. ...utföras? den ska tydligen enligt j innehålla en mystisk liten lustig grej..


RSS 2.0