nyår nyår

nyår är här och klädseln är på... stämningen är på topp och i bakgrunden smäller GPs fyrverkerier..

gott nytt år mina vänner! och i morgon är en ny dag som i mitt fall ska firas. här ska inte så många löften skapas men planer har redan börjat smidas inför året som kommer och bloggen ska förhoppningsvis hinna rapportera om det mesta..

xoxo your truly


















ojoj

fartfyllda veckan är påbörjad, fyra festliga aktiviteter tre arbeten och två sjukdomar.. 

tappade rösten i  början av veckan, vilket inte var en så bra inledning men den ska vara tillbaka tills i kväll, har nämligen suttit hela dagen framför symaskinen så nu är nyårsklädseln och studentblåsan klar.. hann även med en runda till lampskärmsaffären på chapmanstorg och marimekko så huvudet är fullt av kreativa idéer..

L´s nyårsfirande-inköp tog slut på min plånbok... (tur att studiebidraget kommer snart) men jag och f kommer garanterat komma innanför portarna till kalaset då temat fjädrar är uppnått med råge:p

kommer lägga upp bilder, då dagen är här men innan dess ska en 21 avfiras och en middag med j äga rum.

to be continued

ett smakprov på vad som komma skall.. den som väntar på nått gott..

snö på hagforsgatan


som sagt tog jag mig en tur till landet, där snön låg orörd..

är det så att man bara kan se skönheten i detta fula hyreskvarter när
man flyttat där ifrån?

minnen, minnen, minnen...

snöbollskrigets vinnare!

snöbollskrigets förlorare...

man blir aldrig för gammal för snö..

man blir aldrig för gammal för pulka!

bilder, bilder, bilder


uppvaktning av m

pepparkaksbaket med Persson/Romhed/Söderlind/Johansson

j och mostern med en suddig far i bakgrunden

i väntan på att ugnen ska bli varm

konserthuset på frammarsch

gjordes ett litet och ett stort..

i mörker

i ljus..

Snö, snö, snö..

22 december, mammas födelsedag och snö! 23 december, dagen innan julafton och snö! Trodde nästan att snön var utrotad så mycket prat det är om växthuseffekt och allt, men så kom den ändå.. Har utnyttjat snön och kylan på alla sätt nu så om den försvinner till i morgon är det bara surt inte katastrofalt.

 

22 december

Gick på ”Disneys, en julsaga” med mamma, otroligt fin film, snyggt tecknad (slår Avatar med hästlängder) bra moral, hjälpte till att sprida julkänslan och inspirerade mig till bildprojektet… sen bar det av till isbanan med j. Var nästan säker på att jag fortfarande kunde åka, men så fort jag ställde mig på isen kröp Bambi ut ur sitt skal, trotts det var det bara i snöhögarna jag föll, inte mitt på isen som j… snön yrde i luften, spotlightsen bländade och misteln var på plats, det enda som fattades var varmchoklad, en öppen spis och pepparkakor…

Efter isen var det mindre släktmiddag och pepparkakshusbak, i år blev huset en estetisk tolkning av Göteborgs ärade Konstmuseum. J klarade allt med bravur, men det var väl ingen överraskning.. ett socialtmästerverk och en socialtinkompetent släkt (no hard feelings, familjen Persson är en sekt som bara få vågar träda in i)


23 december

Slutspurten, en tvättid att passa, ett pepparkakshus att glasera och en resa ut på landet att göra. Vaknade lite för sent för att hinna med de sista renskrivningarna av alla dessa kulturrapporter som allas vår älskade fröken bett oss skriva så jag antar att jag skjuter upp den en vecka till.. Tvätten flög fram och med min tur så var tvättstugan belamrad av arbetare eftersom fönstret skulle bytas, usch för att jobba dagen innan julafton. Huset och de kakorna som ännu inte blivit uppätna glaserades, rena mästerverken.. (bilder kommer inom kort, sitter vid fel dator)

Sen bar färden ut på landet, där snön låg orörd, barnen åkte pulka och tiden nästan stod still. På landet, alltså 25 minuter bort med spårvagn bor kära fröken f, bodde själv där för några månader sen men detta känns nu väldigt avlägset.. men när termobyxorna åkte på och vinden susade i håret medans jag flög ner för de långa otroligt branta backarna vid dammen kändes det som igår. Ingen jul utan obligatoriskt snöbollskrig, tjuvstartade lite på liseberg men nu var det på riktigt, fick in några riktiga träffar men sen gick det utför, tror att f gick som segrare då jag var tvungen att knäppa upp mig för att få ut snön… vi tog en sista backe men sen var det raka vägen in för att dricka julmust och äta pepparkaka medans paketen öppnades, här finns bilden på vad f fick om någon undrar..

http://fannywe.blogg.se/2009/december/dan-fore-doppare-dan.html

På vägen in till kungsgatan igen fick jag tag på jullovens tv-spel, Mario Cart, DK och Yoshi, lovet är räddat! Farmor anlände, paket flödade ut ur hennes väska (ännu en som inte följt regeln en var…) korv stoppades, skinkan griljerades, godis kokades, lever maldes… tror att min familj har drabbats lite hårt av gör-det-själv-livsstilen har aldrig sätt så mycket mat göras på en och samma dag. Hela lägenheten värmdes upp, tur att det finns vädringshål i min dörr.. kvällen avslutades med Yoshi tills ögonen domnade och sen blev det julfilm, tanken var att se love actually men i 3:ans reklampaus blev det istället Micky Blue eyes..

God jul

(bilder kommer inom kort)


Jultröttheten har slagit till, och det med full kraft..

Varför blir man bara så stressad när mörkret lägger sig tätt kring husen och när chokladbitarna i kalendern börjar ta slut?

Tröstade mig själv med att springa runt på staden som en galning för att testa mina ögon, hjälpa p med julklapps rådgivning, ge m bärhjälp från hemköp, köpa friskiskort, hämta piller på apoteket, tappa bort mig själv, hejda mig från att göra snöänglar mitt på järntorget och beklaga mig över alla snö som hamnat i skorna..

Är sen en tid tillbaka klar med alla julklappar, vilket borde vara betryggande och skönt men istället så blir jag arg på att julklappshögen i hallen bara växer… planen var att vi bara skulle ge en julklapp var i år och det har jag hållit mig till så det finns bara fyra stycken paket i brunt med gröna snören men när man läser på paketen så finns det närmare femtioelva paket från m och p… vad hände med att det är tanken som räknas och less is more?

Har gjort allt i år för att skapa julkänslan men på något sätt försvinner den i all avgassnö, alla byggnadsställningar och förfrysta tår.. vad hjälper två besök till det upplysta Liseberg, glöggkalas i en park, två luciakonserter, julklappsutdelning på ett café, pepparkaksbak, halv snöstorm , öppenspis , varma filtar och en underbar pojkvän när stress, ryggproblem och magkatarr ligger i skuggan av allt och bara vill äta upp mig så fort jag släpper fokus.

Men man ska inte klaga j gör mig lycklig, bloggens läsare är på en ganska stadig 6:a, f vill åka pulka med mig och igår lades det upp ca 20 bilder på mig på fb – alla finfina utan allt för mycket drogade ögon och konstiga poser.

Nu väntas det en lugn kväll hemma för att i morgon bli kalas, pepparkakshusbak, släktmiddag och biobesök, men imorgon är en annan dag!

 


jullov

En lång fredag som började med en svimningsattack och stor frukost framför Mulan, en av tidernas bästa tecknade film. Som sedan följdes av ett besök till studion med v och e, en vedleverans på fyra säckar att släpa hem och en powernap i soffan framför Ernst…

Sen var det dags att ta på sig varmt för att insupa lite julstämning på det upplysta Liseberg med j. Kallt och ganska trångt men den här gången var de stora grisarna ute ur sitt hus… tycker inte om djur i bur, trotts min mängd av gamla husdjur, men att stänga in en familj med renar på ett golv av kallt grus och utan ett ställe ett gömma sig känns inte helt rätt.

Kvällen avslutades med en danskväll på park lane där de gamla trallvänliga dängorna duggade tätt, brittan är klart underskattad när det gäller att dansa… planen var även att besöka belle men det misslyckades så jag o f bestämde oss för att beskåda glashuset där de för kvällen hade sällskap av en hund...

 





Idag kom snön..

Idag kom snön…

hade min sista redovisning, mitt sista prov och min sista lektion idag, allt ihop tryckt till två ynka lektioner. Den ena flummades sönder och den andra dansades det igenom..

känns rätt skönt att få inviga det inofficiella jullovet med snö, trotts att första snön kom i helgen och även första snöbollskriget, men Lisebergs ihop packade snöhög är inget mot det kriget som ska utspelas mellan mig och fönstergubbarna imorgon om de inte slutar parafrasera paranormal activity… har tröttnat på att de krafsar i väggarna, att jag väcks av ett par ben som går förbi fönstret och att de har satt en hallogenlampa, som de av någon anledning tänder vid sextiden, som lyser rakt in ansiktet på mig. Men värst är att jag inte längre kan gå ut på ställningen – måste antingen falla två meter ner eller hoppa över avgrundsdjupet till ställningen som är framför grannens fönster… och plasten som avskärmar mig från omgivningen ska tydligen sitta ännu längre nu, kommer inte få se ut för ens när vårblommorna slår ut.. slår blommorna ut i stan? Har sätt en och en annan maskros men den växten är lika odödlig som Salanders halvbror.

Har kommit på ett nytt sätt att finansiera mitt liv, köpa skor – förstöra skor – lämna tillbaka skor – få pengarna tillbaka… - köpa nya skor…

Blev av med mina favoritskor på detta sätt, kändes hemskt att skiljas ifrån dem, de var helt perfekta men när andra paret skor går sönder på samma sätt som de första och killen i kassan påpekar att man inte ska köpa sådan skit så kanske man borde tänka om… men jag saknar dem fortfarande!

 

Eftersom en blogg inte är en blogg utan dagens outfit så kommer de, både ute och inne..

kjolen är sceondhand likaså koftan, linnet är hm och örhängena en julklapp från l.
jackan är från stadium, väskan från lindex, mössan från indiska och halsduken från en herravdelning i någon random affär...



30 sekunders rampljus

Detta är för er som inte lyckades fly från tv-soffans mörka vrå i fredags, för er som tyckte att finalen till programmet som knappt bör nämnas var mer kultiverat än en vernissage i en bortglömd park och för er som firade en mormor…

En kavalkad av foton från yours truly

 


En hektisk dag…



Lussekuppen var över förväntan trotts att det var nästintill omöjligt att hitta dit, lite för lite slagsmål och bara ett lag som spelade i bar överkropp… men J stod sig fint som målvakt och sista matchen vann de dessutom – trotts en avsaknad av namn och lite för mycket kebabpizza i magen, men ska man förlora så ska man göra det med bravur… som stolt suporter till ”the legion of the frozen yoghurt with mighty swords and lazer beems” (detta var inte deras namn men i ren fantasifull inspiration, och för att jag inte minns vad de hette, tror knappt att de själva gör det… så döper jag nu om dem) är jag nu hes och ganska trött.



Men inte var min dag slut där, som varje måndag bjuder schemat på matte c, en kurs som jag en tanklös dag i tvåan tänkte att den är säkert bra att ha… varför låter man ett barn bestämma sin egen framtid?

Dagen fortsatte med rollen som brevbärare på Hvitfeldtska, ett uppdrag från V, lättare sagt än gjort när musikaliska barn kan gömma sig lite varstans i byggnaden. Men att finna en lite pojke i stor pälsmössa var inte så svårt så några minuter senare var jag på väg mot götaplatsen för att möta min mor …

Då min far bestämt sig för att bjuda in sina vänner på middag fick jag och min mor underhålla oss på annat håll under några timmar och detta håll ledde oss till IKEA, där vi trängdes med andra stressshoppande sistaminuten fixare som bara måste ha den största mattan och en byrå trotts att armarna redan är fulla med de gula kassarna fyllda med ting man antagligen inte skulle ha köpt om man inte följt strömmen runt i IKEAS onda labyrint av köpmani… (inget ont om detta företag, är bara lite frustrerad över att jag lyckats spendera lite för mycket pengar på lite för kort tid..)

Väl hemma blev vi mötta av ett berg av skor, god mat och ett antal nyfikna ögon… men tyvärr så hade jag en dejt med Naturkunskap B, så maten hamnade i fel strupe, snön som tydligen yrade någon stans i Puketorp smalt utanför fönstret och de nyfikna ögonen blev pratglada munnar som mer än gärna ville veta allt om mitt liv.


Antar att det får bli pluggande i morgon istället.


mustasch


stenen är i rullning, mustaschen är på och bloggen är född.. allt för en kväll på haket med
oceanen i hand och en kavaljer som fröken f att svänga sina lurviga med

första dagen i ett nytt liv..

första inlägget, nästan lite som en bikt..

då innehållet framför er är produkten av en udda vadslagning uttalad över en ocean blue får inte förhoppningarna bli för höga…

har inte bestämt något koncept för denna blogg men det ger sig nog efter ett tag, i annat fall får ni söka upp mig och fråga…

ska på veckans underligaste event i morgon, Polhems lussekupp, jag som aldrig varit sportintresserad ska ta mig till polhem, där jag inte varit tillräckligt många gånger för att hitta, och titta på när måttligt nyktra amatörer sparkar på en boll.. detta kan inte bli annat än fantastiskt


to be continued


RSS 2.0