sista dagen..

.. på ett långt men inte så sportigt lov..

har överlevt, som den självständiga människa jag är, 4 dagar utan en pojke men så fort han kom hem blev det en helg på mårdvägen och k-street..

Men vägen fram till helgen var fylld av platon, sokrates, herakleitos, magkatarrer och jobb intervju - har om jag fattat rätt ett jobb, vilket är värt ett inlägg i sig.
men för att jag själv vet att jag är seg på att uppdatera mitt liv så blir det en kortfattad version nu..
mailade in mitt cv till alla tänkbara ställen, fick napp på några där jag vidarebefordrades till rätt personer och vipps några dagar senare så ringer jag och får reda på att hemtjänsten i Kungladugård hade norpat mitt cv, så ett samtal senare har en nervös flicka fått jobb.. tänka sig.

lovet bjöd även på en omvandling av balkongen, har renovering av utsidan på lägenheten som nog ingen undgått då huset ser ut som ett paket, men nu har jag äntligen fått ett golv och ett staket. så nu kan jag ge mig ut på nattliga eskapader igen ;)

har även insett, trotts mitt bristfälliga intresse för sport, att Os i Vancouver är riktigt roligt, ännu värre att hockey kan vara underhållning... suck jag som utgett mig för att vara oinsatt och ointresserad satt som på nålar i soffan och surade när tre kronor släppte in mål, bättring ylva persson!

har även trotts att det inte varit så helhjärtat skrivit lite skolarbete, gjort klart projektarbetet som förövrigt har sin vernissage nu i veckan, schillerskas ateljé Flygeln, ska hålla på från tisdag vid 12tiden tills på torsdag... hade hoppats på en kvällstid också men det verkar vara omöjligt att komma i kontakt med personalen på en skola..

nä nu är det Ski Cross som lockar och en tekopp som väntar

kanske att man borde tänka att det är läggdags snart också...

sportlov..

äntligen ledig.. men på något sätt känns det inte som att jag är ledig, lite för mycket stress över filosofi, karaktärsskapande och projketarbete... dessutom ett naturkunskapsarbete att skriva som jag inte ens påbörjat, suck!



Längtar tillbaka till tiden så lov var lov och min familj åkte iväg till orter där snön låg orörd och skolarbeten inte fanns...

men lovet började finfint.. en kväll med jens, joel kinnamann och en gigantisk popcorn - kan det bli bättre än så?

Lördagen bjöd på smulor i sängen, Public Enemies och en stor städning av rummet - för att sedan bli en kväll ute på landet med mario kart 64 på projektorn..

idag blev dag blir det alla hjärtans dag utan pojkvän i möndal med middag och färgfilm.. om jag nu får bränt filmen - tycker inte om min dator, kan bero på att jag slagit sönder en tangent, kopplat bort internet och nu börjar få ont om tid till min spårvagn..

xoxo

helgen som kom, och gick...

ny vecka och snart lov...

men först ett långt besök på mårdvägen.
En kort weekend och två lite bittra föräldrar, tror inte riktigt att de är redo för att deras lilla dotter ska bli stor, snart blir de som en gång var fyra bara två och då blir den stora fyran på kungsgatan gigantisk.

Weekenden med j inleddes med en balett, en något flummig sådan, kan inte riktigt säga att jag kunde se sambanden med originalet Törnrosa, men när mamma förklarade storyn dagen därpå så klarnade en del..



"Törnrosa är en sårad flicka i vår tid och sticker sig inte på en slända, utan tar en jungfrusil och träder därmed in i en annan sorts sömn än sagans."  - tror inte att det hjälpte att min narkolepsi slog till lite då och då underföreställningen..

Fredagen bestod av en förfest i villakvarteret där ingen hittar varken ut eller in och sedan en stressad promenad till bussen för att leka vip på Parken.

under färden var en viss h mitt sällskap och fick reda på en del fina saker om personen jag håller kär.. och dessutom så blev det lite mer planering av det kommande kalaset.




ibland är en kväll på Parken mer än en kväll på Parken och ibland är det skönt att få åka bil hem..

Lördagen bestod av en ofrivillig körövning och en ganska underlig färd "hem" för att senare sluta i ett kalasande av plopp och Tolkien. Men eftersom pojken somnade på min axel någon gång i början av film två och klockan slagit en bit över läggdags så blev det ingen trea.

Söndagen kom och helgen tog slut.. det blev dags att åka tillbaka till the K-street som under helgen varit belamrad av släkt.. där jag fördrev tid genom att söka allt som sökas kunde på offentligajobb.se och arbetsförmedlingen... men det tog inte lång tid innan j var tillbaka och söndagsmiddagen dukades fram.

nu är det måndag, ny vecka och fortfarande fattigmansmånad..
sista teorilektionen ikväll och en handledarkurs planerad, känns som om jag kanske kan klara av målet med ett körkort till sommaren...

xoxo


jag har en plan

Att blogg. se kan vara så svårt att logga in på, kände mig som den lilla blondinen som var rädd för att stanna på bion för länge, eftersom hon lovat bloggens läsare att hon skulle vara tillbaka om en halvtimme... fast när jag nu loggade in efter ett antal dagar i nätskugga så är det som om tiden stått stilla. Rätt skönt ändå.

Blev i helgen presenterad inför släkten Johansson och läskigt nog kändes inte farligt.. ska man inte bli så där obehagligt nervös, säga helt fel saker och typ snubbla så att man fäller farmor, eller tillhör det bara de typiska amerikanska dramakomedierna som jag allt för ofta såg som barn?

Såg även en idag, 13 snart 30 - att livet kan vara så äckligt dockskåps likt, hade aldrig kunnat säga som den så kloka mamman säger, "jag har gjort många misstag, men ångrar inget av dem"  - är det inte den där biten med att ångra som tillhör livet? om jag aldrig ångrar något så kan jag ju heller aldrig göra fel, eller?

Jaja nu vet jag åtminstone när min bal är, även om det är ifrån en inte allt för pålitlig källa.. klänningen är klar, skorna är köpta, och frisyren är näst intill bestämd - attans att man inte är kompis med edward.. hade gärna fått en snygg och gratis klippning men får väl nöja mig om jag kan klippa mig gratis på operan igen.

Har även kommit en bit på bilfronten, eller iaf bestämt att mannen som har bil ska bli min handledare. och det är ett stort steg för tillfället.

xoxo yours truly

dött internet och ännu ett år som gått

i söndags, alltså dagen då mitt internet fortfarande låg dött på botten av en fyrkantig burk, så fyllde Puketorps tvillingar år...

jag var där, men eftersom det samtidigt var dagen då jag blev presenterad för släkten Johansson vågade jag inte ta med någon kamera.. får väl flörta med morfadern som hade större och bättre kamera än schillerskas foto c elever..

på kvällen blev det ett besök på filmfestivalen som hade invigning i fredags.. vilket hörs tydligt på kvällarna - då de nya fönstren är sämre isolerade och partytältet bakom draken har musik fram till läggdags

i dag var det åter igen körkortsteori, börjar nästan förstå hur saker och ting hänger ihop.. fick trots allt sätta på ett vinterdäck på garagelektionen så när mannen började prata om slitna däck så visste jag allt - kände mig sååå duktig..


födelsedagsbarnen, snodde bilden ifrån e´s blogg eftersom den är så typiskt svensk, traditionsenlig och julstämningsspridare..
har börjat komma underfund med att det inte kommer att bli vår på ett tag så jag får hänga tillbaka vårjackan i garderoben..

RSS 2.0